Historie og billedbog om starten af Skjold,og tilbageblik.

Læs vores billedbog her nedenfor. God fornøjelse :-)

Sangforeningen Skjold blev stiftet 
den 18.februar  i år 1900 af en del af arbejderne på NKT-Trådværket i Middelfart.  Arbejderne  elskede at sætte sig sammen i  frokostpauserne og synge og koret var dermed opstået. I første omgang blev koret kaldt "Den Knækkede Fjervinge".


Man ville imidlertid gerne have lidt mere ud af at synge sammen - og på et møde d. 4. februar 1900 på Tofts Hotel her i Middelfart enedes man om, at oprette et arbejdersangkor. 

Der blev efterfølgende holdt en stiftende generalforsamling den 18. februar 1900 og navnet på koret blev ændret til " Sangforeningen Skjold". (Den 20. juni 1968 blev sangforeningens navn igen ændret til det nuværende "Sangkoret Skjold").

Der var 21.medlemmer hvoraf der var 6 førstetenorer, 5 andentenorer, 4 førstebasser og 6 andenbasser.
 
På den stiftende generalforsamling blev der valgt en bestyrelse bestående af 5 medlemmer samt 2 medlemmer af koret som revisorer.
Den første formand blev fabriksarbejder J. P. Jensen, og som dirigent valgtes lærer og senere viceskoleinspektør P. Cristensen.
Den første koncert der blev afholdtden 24. februar 1901 på Behrendts Hotel.


Vi går så over i den nyere tid:
 

OBS!
Hvis du ikke kan se fotoalbummet skal du give tilladelse til at bruge "Flash Player" i din browsers indstillinger. Har du ikke Adope Flash Player kan hente via dette link :
 
 
 

 


Klik på bogen for at vende sider.